06.12.2019 |

Бизнес, спорт и общини заедно за активен начин на живот и балансирано хранене

Нестле България обявиха резултати и планове на инициативите "Живей активно!" и "Здрави деца в България" Автор снимка: APRA Porter Novelli Group

”Повече активен начин на живот и балансирано хранене за обществото“ - под този надслов на 15 март се проведе пресконференция, в зала „БУБА Лига“, Национален стадион „Васил Левски“.

Изпълнителният директор на Нестле България - Емануел Артур, заедно със своя екип обяви резултати и планове на инициативите "Живей Активно!" и "Здрави деца в България".

Посочени бяха и предприетите стъпки за въвеждане на подобрения в хранителната стойност на продуктите на компанията. 

„Намаленото количество сол в продуктите ни до момента е равно на тежестта на Айфеловата кула!“, посочи Мария Узунова, мениджър Регулаторни връзки в Нестле България. 

До 2020 г. Нестле България обещава да намали с 5% захарта, с 10% солта, с 10% наситените мазнини и със 100% трансмазнините в своите продукти.

„Нашата мисия е постоянното подобряване на хранителната стойност на продуктите ни, за да отговарят на високите изисквания на потребителите, както и популяризиране на активния начин на живот и балансираното хранене чрез инициативите "Живей Активно!" и "Здрави деца",“ сподели Емануел Артур.

Всяка година Нестле България в партньорство с министерствата и местните общини работят заедно, за да надградят тези изключителни за стандартите на България проекти.

През 2017 г. най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот "Живей Активно!" ще покори 3-те най-големи български града – София, Пловдив и Варна. Целта на организаторите е да предоставят разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство като мотивират все повече хора да открият приятната страна на движението.

Друг основен фокус на компанията в областта на балансираното хранене и активен начин на живот е програмата „Здрави деца в България“. През тази година тя разширява обхвата си и в нея ще се включат училища от Пловдив и Варна. Целта е инициативата да придобие национален характер. 

По време на събитието представителите на 3-те партньорски общини в инициативата "Живей Активно!" споделиха плановете си в сферата на развитието на местния спорт за 2017 г..

Столична община обяви инвестиции в размер на над 3 млн. лв за развитие на спортната инфраструктура и различни дейности и програми. Заместник кметът Дончо Барбалов разказа повече за програмата за подкрепа на мащабни спортни събития под патронажа на кмета на Столична община. Ежегодно София финансира над 30 европейски и световни събития на нейна територия. 

Над 4 млн. лв. е размерът инвестиции за активен начин на живот на община Пловдив. Гордостта на града - Гребният канал ще бъде обновен и модернизиран, обяви заместник кметът на общината Георги Титюков.

Кристиан Димитров, директор дирекция „Спорт“ към община Варна сподели, че бюджетът на областта за спорт и спортна инфраструктура е над 11 млн. лв. Приоритет за община Варна е да работи с децата, затова ще бъдат изградени 100 спортни площадки. Освен това ще бъде построен и стадион за плажни спортове, който да работи денонощно.

Още по темата Още по темата

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

13.11.2017

Дизайнерът и носител на „Златна Игла“ Христина Ангелова представи пред отбрана аудитория последните си

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

26.04.2017

Наскоро в София отвори врати нов естетичен център, който предлага цялостно естетично преобразяване, за кратко

Още от категорията Още от категорията

Премиум грижата за коса Innovatis Hair вече и в салоните в България

Премиум грижата за коса Innovatis Hair вече и в салоните в България

12.04.2017

Иновациите са умение да изпреварваш времето – един от най-ценните ресурси за всички нас. Ето защо, нови

Антъни Уитакър: Бизнесът е отражение на човека, който го притежава, клиентелата също!

Антъни Уитакър: Бизнесът е отражение на човека, който го притежава, клиентелата също!

03.04.2017

За него самият Видал Сасуун казва, че е "международно признат и уважаван като един от най-талантливите съвременни

Добави коментар

    Напиши коментар
Име и Фамилия
E-mail
(Няма да се публикува)
Правила за публикуване на коментари

Коментари

Търсене в Новини Търсене в Новини


Разширено търсене

Архив Архив


Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД.
Поставянето на връзки към материалите във VIZZIA.bg е свободно.

Разрешаваме на други сайтове да публикуват материали от портала, ако ползват първите 500 знака, които можете да вземате автоматично чрез RSS, като за целия текст препращате читателите към уеб адреса на статията на нашия сайт.

© 2019, ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД Всички права запазени.
VIZZIA.bg е разработен от ABC Design & Communication